top of page                                                                                                                                                                                                                                                                                                             De lente is in het land, de dagen worden langer, de zon komt openlijk vlug te voorschijng en UJV werkt verder.

Na onze verhuis van her missiehuis van Scheut naar St Lodewijk hebben we niet stil gezeten.
Voor 2024 hebben we heel wat activiteiten gepland.

Zo luistert UJV zondag 31 maart in de kerk van 'sGravenwezel om 9uur30 de Paasmis op.

Op 4 mei nemen we deel aan het Volkorenfestival in Aarschot. Een zestigtal koren zingen hun mooiste liederen verspreidt over heel de stad, juiste info en vervoerafspraken volgen nog.

Op 25 mei gaan we allemaal samen op daguitstap, dit jaar geen koorweekend maar een dag door de Kempen met de huifkar gevolgde door een BBQ, inschrijven kan nog voor de leden en de partners via mail of op de lijst bij de wekelijke repetitie

Het vertek van de Scheutisten uit Schilde mochten we ook niet zomaar laten voorbijgaan, UJV heeft er toch 55 jaar mogen repeteren. Samen met Heemkring Scilla zijn er op 18-19 en 20 oktober op het terrein en in de kappel van het missiehuis activiteiten voorzien, waaronder tweemaal een optreden van ons koor. We zingen er enkele liederen met betrekking tot landen waar de Scheutisten hun missiewerk deden.

En dan natuurlijk nog het belangrijkste evenenment van het jaar, ons groot najaarszconcert op 7 en 8 december in de grote zaal van de Werf44 te Schilde.
De naam "UJV GOES TO THE MOVIES" dekt de lading, het wordt een gevarieerd programma van musical en filmmuziek waar iedereen wel zijn gading in zal vinden. Uiteraard wordt hierover later nog gecommuniceerd maar hou de dagen toch maar al vrij in uw agenda
 

koorjaar 2023-2024

Behalve de wekelijkse repetities is onze eerst activiteit, het St-Ceciliafeest van 25 november reeds voorbij, het was een prettig samenzijn met een uiterst verzorgde Breugel maaltijd en opgeluisterd 

met enkele verhalen verteld door Paul Vekemans van de heemkring Scilla. 

Het koor is volop aan het repeteren voor het groot concert van 7 en 8 december 2024 in de Werf te Schilde.

Op het programma staat een variatie van film- en musicalmuziek met de voorlopige werktitel

"The Sound of Music". Er is heel wat werk aan de winkel om de zowat 18 nieuwe stukken in te studeren en voor de randanimatie te zorgen , hierover later meer maar schrijf deze data zeker al in uw agenda.

Na 55 jaar repeteren UJV op 20 december 2023 voor het laatst in het Missiehuis van Scheut.

Eind 2024 wordt dit gesloten en verhuizen de paters naar andere oorden.

Ook UJV moet noodgedwongen een ander locatie vinden, men bood ons de kapel en de cafetaria aan in het Zorgcentrum St-Lodewijk in 's Gravenwezel waar we vanaf 10 januari 2024 gehuisvest zullen zijn.

We danken de "Paters" voor de hartelijke ontvangst waarvan ons  koor gedurende al die jaren mocht genieten en sluiten ons aan bij Scilla om op 18 en 20 oktober 2024 mee te werken aan het afscheid van de Paters

Op 3 januari 2024 in de zaal Bieshof te Schilde gaat de jaarlijkse nieuwjaardrink en algemene vergadering door waarop we alle leden verwachten. We overlopen hier de stand van zaken, overschouwen het voorbije koorjaar en blikken vooruit op wat gaat komen.

Nog even dit, in 2024 plannen we geen koorweekend, onder meer door de drukke agenda, maar wel een toffe daguitstap. Op 25 mei 2024 trekken we er voor een dag op uit met de huifkar gevolgd door een BBQ. Uiteraard hopen we die dag dat alle koorleden en hun partners erbij zullen zijn.

Veel koorplezier en tot weldra.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

De kwakkelzomer loopt op zijn einde, de vakanties zijn voorbij een nieuwschool of werkjaar begint.

Ook UJV start op 1 september met een nieuw koorjaar.

Wat onze plannen voor volgend jaar worden houden we nog even in beraad, maar er wordt aan gewerkt op de startvergadering van 4 september met het bestuur.

Zeker komt er een nieuw repertoire met meerdere nieuwe liederen, een gemengd repertoire maar minder klassiek getint als vroeger.

Hierover weldra meer nieuws.

Bij elke nieuw begin hoor een terugblik

Koorjaar 2022/2023 zonder het covid harnas, met verschillende nieuwe leden en nieuwe liederen, voor iedereen een beetje wennen maar die overgangen verliepen vlot.

De repetitie in ons oude vertrouwde Scheutdomein werden druk bezocht en er werd hard gewerkt om klaar te zijn voor de concerten in juni.

UJV luisterde de paasmis op in 's Gravenwezel wat door de aanwezigen zeker geapprecieerd werd

Er werden enkele extra repetities ingelast om klaar te zijn voor het eerste post corona concert.

Dit werd een overdonderend succes ondanks de hindernissen die moesten overwinnen. De zaal was nagenoeg uitverkocht voor beide voorstellingen en de mix van het rustigere melodieuze deel voor en het rumoerigere en ritmische deel na de poos zorgde voor een voostelling die door iedereen enthousiast ontvangen werd. Er werd dan ook nog een hele tijd nagekaart aan de toog.

In tegenstelling tot vroeger gingen de repetities verder gedurende de vakantieperiode en op 15 augustus zong UJV op.  uitnodiging de Mariaviering in de kerk van Ekeren. Een zeer mooie uitvoering van de mis van Filcke aangevulde met enkele andere liederen eindigde in een staande ovatie van de aanwezigen.

Onze laatste kooractiviteit van het voorbije koorjaar was het jaarlijks koorweekend dat dit jaar eind augustus doorging.

We logeerden in een goed hotel op de Grote Markt van Ieper, deden een stadswandeling met gids in Ieper, genoten van een heerlijke picknick in de Waalhoeve en mochten koekjes proeven na aan rondgang bij De Stooper. Zondag trokken we naar Poperingen voor een bezoek aan het Talbot House en het Hopmuseum met ertussenin een lekker lunch van streekproducten.

Rond 16 uur kon iedereen moe maar tevreden huiswaarts keren.

We danken iedereen die meewerkte aan het voorbije koorjaar, de zangers, de dirigent, de vrijwilligers die ons hielpen bij de concerten.........

En nu 2023/2024 : ....... zangers vlieg er maar eens in om terug prachtige muziek in te studeren en uit te voeren

Zeker zal dat ook nu weer lukken, we kijken al vooruit op de toekomst.

Op vrijdag 2 juni 2023 en zondag 4 juni 2023 hopen wij u te ontmoeten op ons ‘na-corona-concert’

 

Onder het motto 

 

                                    'What a Wonderful World’

 

willen  we, ondanks alle pessimistische berichten waarmee we vandaag geconfronteerd worden, een positieve muzikale boodschap de wereld insturen.  

 

Wij bezingen in dit concert onze bewondering voor de natuur, de warmte van vriendschap en liefde, de spetterende levensvreugde en het stille, broze geluk van een ingetogen mijmering. Een deugddoende mix van zeer diverse impressies en klanken, waardoor je na afloop met een goed en blij gevoel de zaal verlaat.

 

Praktisch

 

Waar               in de kleine zaal van ‘WERF 44’ - Schoolstraat 44 te 2970 Schilde

 

Wanneer         vrijdag 2 juni 2023 te 20 u (deuren open te 19.15 u)

                        zondag 4 juni 2023 te 15 u (deuren open te 14.15 u)

 

Inkom              kaarten in voorverkoop aan 15 euro

                        kaarten aan de kassa aan 20 euro

                        de kaarten zijn te verkrijgen bij de koorleden

 

Varia                tijdens de pauze en na afloop van het concert kan je napraten bij ‘pot en pint'

 

 

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

DSC_0017.JPG
DSC_0018.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomer in Vlaanderen, de temperaturen bereiken ongezien hoogten en iedereen mist wat  “fut”, maar UJV gaat verder.

Ons koorweekend bij onze noorderburen was een succes, met 32 mensen logeerden we in hotel De Witte Brug in Lekkerkerk waar we verwend werden met goede kamers, lekker ontbijt, twaalfuren snack en diner.

Zaterdag na wat kleine probleempjes met de veer over de Lek bereikten we allemaal Kinderdijk.

Een boottochtje met gids van een goed half uur bracht ons langs de 19 molens, daarna bezochten we de museummolen en hebben we nog een film kunnen bekijken over de geschiedenis en de werking van de molens van Kinderdijk.

In de namiddag reden we met de auto’s naar de kaasstad Gouda waar we in 2 groepen onder leiding van bekwame gidsen de historische stad bezochten.

Zondag ging het verder naar de Biesbosch. Na een wandelingetje en een snack zetten we koers met de fluisterboot door het natuurpark voor een rondvaart van een uur.

Hierna eindigde ons weekend. De deelnemers waren zeer tevreden en dat is wat voor ons het belangrijkste is.  We kijken dan ook reeds uit naar volgend koorweekend.

Heb je ideeën hiervoor laat het ons dan zeker weten.

downloaden.jpg

Na een lange stille periode is het de tijd om de site nog eens bij te werken.

Niet dat er niets gebeurde in tegendeel. 

UJV is volop aan het repeteren om een nieuw repertoire op te bouwen.

Het koor is uitgebreid met een tiental nieuwe leden, en we hebben volop plannen voor het lopende koorjaar en voor het komende koorjaar.

In november hadden en ons traditionele St Ceciliafeest, het werd een leuke kaas en wijnavond die door de aanwezigen zeer gesmaakt werd

Nu bereiden we ons voor op nieuwe concerten die in juni plaats hebben, maar daarover volgt meer  zodra  alle details bekend zijn. Heel wat werk aan de winkel want een 16-tel liederen moet ingestudeerd worden en hierbij in het merendeel nieuwe stukken. Op 11 en 25 maart organiseren we daarom 2 volle extra repetitie-zaterdagen in het vertrouwde Missiehuis van Scheut. 

Met Pasen zal UJV de Paasmis opluisteren in de kerk van 's Gravenwezel om 10 uur op 9 april.

Op 15 augustus zingt UJV in de kerk OLV van Langdurige Bijstand in Ekeren-Mariaburg de Maria-mis na het succes van vorig jaar.

Het jaarlijkse koorweekend werd dit jaar verschoven naar het laatste weekend van augustus, het bestuur in nog volop aan het plannen maar het ziet er naar uit dat we deze keer naar de Westhoek trekken

Succes aan alle koorleden bij hun inspanningen op de repetitie en we hopen onze sympathisanten in grote getalen te moge, verwelkomen op onze optredens.

DSC_0080.JPG
241e9c7a42d31db0f500df3611a4d027.jpg

Op zondag 24 juli namen een deel van onze leden deel aan een stadswandeling met het thema “Rubens is Back” We werden door Rubens himself op onderhoudende en humoristische toon langs plaatsen geleid waar Rubens leefde in Antwerpen. Rubens (Geert Buellens) vertelde ons zijn leven. Een interessante, vermakelijke en leerzame namiddag werd het ik denk dat alle deelnemers ervan genoten hebben

Maar een koor moet natuurlijk ook zingen

Op  15 augustus brengen we in de Kerk “Onze Lieve Vrouw van gedurige bijstand” in Ekeren – Mariaburg om 10 uur 30 “Missa St. Caroli Borromaei” van Max Filke aangevuld met enkele andere liederen.

Om daar volledig klaar voor te zijn blijven we in tegenstelling met andere jaren repeteren tot na het optreden van 15 augustus (iedere woensdag van 19 uur 45 tot 22 uur bij de Paters van Scheut  en op      10 augustus is de kerk in Ekeren Mariaburg.

Na 15 augustus neemt het koor een korte vakantie om begin september het nieuwe koorjaar 2022/2023 te starten.

Eindelijk, hier zijn we weer, UJV is terug actief na een lange periode van onzekerheden en gedwongen inactiviteit.

Na ons geslaagde jubileumconcert, met 4 maal een uitverkochte zaal en lovende commentaren van de toeschouwers,

zagen we onze activiteiten op nul terugvallen door corona. Geen repetities meer toegestaan en we konden niet meer bijeenkomen. Onze geplande koorreis naar Zuid Italië, een mix van ontspanning en 2 optredens aldaar, viel in het water.

Dirigent Wouter Van Gucht stopte na 13 jaar met de artistieke leiding, niet omdat hij UJV beu was, maar om zeer begrijpelijke persoonlijke redenen. We danken hem dan ook voor de jarenlange toewijding en de fantastische leiding die hij aan ons koor gaf.

Dan begon onze queeste naar een nieuwe dirigent, verschillende mensen boden zich aan en uiteindelijk dachten we de juiste gevonden te hebben. Spijtig maar het klikte niet echt met het koor en na een tijdje zijn onze wegen gescheiden na wederzijds akkoord.

Nu mochten we terug oefenen maar moesten op zoek naar een nieuwe leider. De broer van Wouter, Herman, wou ons uit de nood helpen en nam de leiding over, in eerste instantie tot Pasen 2022. Hij bereidde UJV voor op het zingen van de Paasmis in de kerk van 's Gravenwezel als eerste externe activiteit na de verplichte corona-rust. 

Op de bestuursvergadering van maandag 18/4/2022 kwamen we overeen dat Herman definitief onze nieuwe dirigent zal worden, dit met unaniem akkoord van bestuur, dirigent en koorleden.

Natuurlijk heeft elke dirigent zijn voorkeuren en accenten wat gevolgen heeft voor het koorrepertoire, in die zin dat het koor stilaan zal overschakelen van voornamelijk klassiek naar meer populaire muziek.

Er werd besloten in het najaar geen concert te geven maar alles te zetten op een voorjaarsconcert in 2023 met een nieuw repertoire.

Onze repetities blijven doorgaan op woensdag van 19uur45 tot 22 uur, voorlopig nog in het missiehuis van Scheut, maar met de nakende sluiting en verkoop van het missiehuis moeten we stilaan na 53 jaar op zoek naar een andere locatie.

Voor de rest nog even terugkomen op ons jaarlijks St Ceciliafeest in november waar we bij een lekkere uitgebreide paella officieel afscheid namen van Wouter als dirigent.

Voor dit koorjaar plannen we naar jaarlijkse traditie terug het koorweekend. Van 1 tot 3 juli logeren we in het Nederlandse Lekkerkerk en bezoeken we het recreatiedomein De Biesbosch en de molens van Kinderdijk, maar daarover volgt later meer na prospectie aldaar in de loop van de maand mei.

We wensen onze leden, vrienden en volgers een goede gezondheid, veel heerlijk weer, vreugde en plezier in alles wat ze ondernemen. Wij van onze kant blijven repeteren om jullie bij ons volgend concert op een leuke muzikale wijze te kunnen entertainen.

Koorjaar 2019-2020

't is weer voorbij die mooie zomer........

En dus begint het nieuwe koorjaar.

Op zondag 1 september verzamelden de koorleden in de Werf44 voor een eerste repetitie. Van 10 tot 17 uur werd er hard werkt aan het jubileumconcert van november 2019 en kregen de zangers voor het eerst voeling met de zaal. Uit alles blijkt dat de koorleden niet bij de pakken bleven zitten maar gedurende de vakantie actief bleven oefenen. Ze gaan ervoor om van de 4 "ZINGEN IS GOUD"- optredens iets onvergetelijks te maken.

De kaartenverkoop komt op gang. Kaarten aan 15 Euro in voorverkoop

kan je via onze leden of via deze site,volgens onderstaande gegevens, bestellen.

We zijn ook nog op zoek naar sponsors......, ook  hier contact via de koorleden, de site of via mail flix.v@telenet.be.

affiche.jpg

                       ZINGEN IS GOUD

                                     UJV bestaat 50 jaar

Dit vieren we samen met jullie met een totaalspektakel in de Werf 44 te Schilde op zaterdag 16 en 23 november om 20 uur en op zondag 17 en 24 november om 15 uur.

Kaarten kunnen besteld worden via deze website onder menubalk "home" en ga naar "contact" om uw bestelling door te geven  of via mail  aan  flix.v@telenet.be  met opgave van uw volledige naam, het aantal gewenste kaarten en voor welke voorstelling.

De prijzen van de kaarten bedragen in voorverkoop 15 Euro en aan de kassa bij de voorstelling 18 Euro. 

Betaling via rekening BE90 9793 3439 0832 op naam van UJV met vermelding van uw naam en de dag van de gewenste voorstelling.

                    

 

 

Koorjaar 2018- 2019   

 

 

 

 

Eind juni 2019, het koorjaar eindigt, maar als traditionele afsluiter gingen we op koorweekend

Dit jaar trokken we naar de Oude Abdij te Drongen van 28 tot 30 juni.

De weergoden waren met ons en het was behoorlijk warm. Zaterdag bezochten we het prachtige nog bewoonde kasteel van Ooidonk, na een frisse lunch stond een wandeling op het programma naar een sas op een arm van de Leie waar de sasmeester voor de nodige animatie zorgde. 's avond vergaderden we over ons jubileumconcert en hebben de aanwezigen de affiche uitgekozen.

Zondag werd er naar hartenlust gerepeteerd en na de lunch leidde een vlotte gids ons rond in de Oude Abdij.

Kortom een veel te kort maar fantastisch weekend waarvan alle aanwezigen genoten.

Alleen spijtig dat de abdijpoort om 23 toegaat, maar men kan hierover klimmen.

In de rubriek foto's werden er enkele van het weekend opgenomen.

We wensen iedereen een prettige vakantie en hopen jullie allen terug te zien om onze midzomer repetitie op 31 juli.

Op  1 september starten we het nieuwe koorjaar met een volledige repetitiedag in de Werf44 in Schilde en dan op naar het jubileumconcert "ZINGEN IS GOUD" in november.

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

                          ZINGEN IS GOUD

Dit wordt de naam van het jubileumoptreden waarmee Uyt Jonsten Versaemt zijn 50-jarig bestaan viert.  Het wordt een totaalspectakel uiteraard  zang door het koor en met medewerking van toneelgroep K-Tuna.

Op 16, 17, 23 en 24 november 2019 treden we op in de grote zaal van de WERF44

in Schilde.

De juiste uren en de toegangsprijzen worden weldra bekend gemaakt bij de start van de kaartenverkoop.

Het koor is er hard aan het werken om u een prachtige dag te bezorgen met een buitengewoon optreden en hoopt u allen daar te mogen begroeten

 

Ondanks het weer verliep het korentreffen in Aarschot prima, samen met de 88 andere koren namen we deel aan dit tweejaarlijks evenement. 

UJV zong een half uur uit het repertoire dat we instuderen voor ons jubileumconcert. Het aanwezige publiek vond het leuk en sommigen waagden een dansje op de Tecila Samba. Een toffe activiteit vonden de aanwezige koorleden en zeker voor herhaling vatbaar.

En nu op naar ons koorweekend in Drongen waar met koorleden en partners het koorjaar 2018/2019 in een gezellige sfeer afsluiten. 

 

 

 

Enkele nieuwtje uit ons koorleven :

- Op dinsdag 12 maart nodigen we alle koorleden uit op een vergadering bij de "Paters" over het jubileumconcert. Iedereen kan daar mee zij inbreng naar voor brengen en we geven daar verduidelijking  over het opzet van het concert.

- Zaterdag 4 mei gaan we met het koor naar Aarschot we zijn samen met 89 koren geselecteerd voor deelname aan "VOLKOREN AARSCHOT".

- Van 28 tot 30 juni 2019 heeft  ons jaarlijks koorweekend plaats in de Oude Abdij te Dongen, mail met details volgt weldra.

- Ook dat nog : op 16/2/2019 hebben we met een delegatie van UJV deelgenomen aan de Allemanskwis, een organisatie van Umaguma uit Schilde. We maakten van de gelegenheid gebruik om propaganda te maken voor onze jubileumconcerten.

En ja, UJV behaalde een eervolle 6e plaats op 30 deelnemers.

 

DSC_0378.JPG

Kerstconcert van zondag 16/12/2018

Het was een gezellige  namiddag in de Kapel bij de Paters Scheutisten.  Het koor zong een gevarieerd programma in Kerststijl, afgewisseld met gastoptredens en tussenteksten voorgebracht door onze koorleden.

Vooral het verhaal van de Rector over het ontstaan van UJV maakte indruk.

Na het programma werden alle aanwezigen door  de  paters getrakteerd op rozijnenbrood met warme chocoladekoffie.

Echt een toffe start van ons jubileumjaar.

Bij de rubriek foto's en kan je enkele beelden vinden.

 

Zondag 16 december 2018 om 16 uur vieren we een gezellig kerstsamenzijn in de kapel van het missiehuis van Scheut Het wordt een gevarieerde namiddag in de kerst met inbreng van het koor, de aanwezigen en gastoptredens.

Naar jaarlijks gebruik luistert het koor Uyt Jonsten Versaemt op 25

december de Kerstviering op om 10 uur  in de kapel van het

Missiehuis.

 

We wensen aan onze leden en sympathisanten aan zalige Kerst en een

uitzonderlijk goed 2019.

 

Vergeet onze jaarlijkse algemene vergadering met nieuwjaarsdrink op

9 januari 2019 niet in het heemhuis Scilla om 19uur30 niet, waar we

al onze leden verwachten.

                                    Het nieuwe koorjaar ging van start.

                                Dat dit een bijzonder jaar wordt staat vast.

                                           UJV viert zijn 50 jarig bestaan.  

                      Uiteraard staat het hele koorjaar in het teken van deze viering.

Op 16  december  2018 keren we terug naar waar  alles 50 jaar geleden begon, de kapel van het missiehuis van Scheut voor een intiem en ietwat alternatief  kerstconcert.

Het hoogtepunt van ons jubileum is het totaalspektakel dat UJV brengt in de grote zaal van De Werf 44 te Schilde op 16 - 17 - 23 en 24 november 2019.

Hierover volgen regelmatig berichten.

Natuurlijk behouden we onze tradities :

Op 17 november 2018 om 19 uur heeft ons jaarlijks St-Ceciliafeest plaaats in de Orangerie in het park van Schilde.

Voor onze 50 jaar mag het wat meer zijn en we organiseren en heuse WINTER-BBQ met  alles erop en eraan, we hopen daar alle koorleden te mogen begroeten samen met hun partner.

We hebben het koorjaar goed ingezet met een leuk en goed gevuld repetitieweekend met dank aan stemcoach Sander Le Roy en voor de steun die we kregen van Koor en Stem.

Op de Antwerpse koordag op 6 oktober werd Uyt Jonsten Versaemt gehuldigd voor het 50-jarig bestaan  en werden we bedacht met een leuke geschenk.

 

koorjaar 2017-2018

 

Het koorjaar 2017/2018 zit er weeral op.

We sloten af met ons jaarlijks koorweekend, dit jaar  in Neuerburg bij onze Oosterburen. Het weer heeft ons verwend, het hotel was goed en het eten lekker Duits dus overvloedig.

Zaterdag in de voormiddag een pittige wandeling ter plaatse en in de namiddag een geleid bezoek aan het kasteel van Vianden. Met de kabelbaan naar boven en dan een flinke tocht afdalend naar het kasteel. Een goede plaatselijke gids vergezelde ons en tijdens de rondgang gaf UJV tot ieders voldoening enkele liederen ten beste. Zondagmorgen zorgde Plus voor een stadszoektocht die we in groep afwerkten.

 

Op 1 augustus bezochten we met de liefhebbers het Vleeshuis en voor de 15 dappersten stond onder de leiding van een lieve en bekwame stadsgids de beklimming van de kathedraaltoren op het programma. Een enige ervaring, leerrijk en interessant maar ook vermoeiend met de ongeveer 500 treden die we op moesten en natuurlijk later ook terug naar beneden. Uiteraard hebben de aanwezige UJV'ers hier op 98 meter hoogte gezongen, met een prachtig uitzicht over Antwerpen klonk hier "als ik u vinde".

Nu op naar het nieuwe koorjaar 2018/2019, de aanvang van ons 50-jarig jubileumjaar.  Op 1 en 2 september brainstormen we met het bestuur over het komende koorjaar en op woensdag 5 september gaan we van start met de eerste repetitie bij de "Paters" om 19 uur 45.

Bekijk ook enkele foto's over deze activiteiten op deze site.

Na onze toffe stadswandeling langs de Antwerpse Madonnabeelden, ons gratis aangeboden door Robert Mertens, waar alle aanwezigen ten volle van genoten, komt onze volgende activiteit eraan.

Van vrijdag 29/6 tot zondag 1/7/2018 trekken we naar Neuerburg in de Duitse Eiffel. Voor elk wat wils : een wandeling in de prachtige natuur, een rondgang in het 650 jaar oude stadje, een bezoek aan het kasteel van Vianden (met de kabelbaan) en natuurlijk tijd voor een gezellige babbel en een leuk samenzijn tussen pot en pint

Pasen 2018  : Naar jaarlijkse gewoonte zal UJV ook dit jaar het paasfeest opluisteren in de Kapel van het Missiehuis van Scheut

Tijdens de paaswake op zaterdag 31 maart om 20 uur en de paasviering op zondag 1 april om 10 uur zal UJV zingen.

***** We danken alle aanwezigen die het aperitiefconcert bijwoonden en hopen jullie terug te mogen begroeten bij onze toekomstige concerten (bekijk ook de foto's)

Het gemengd koor "Uyt Jonsten Versaemt" en "La fameuZe Chorale de Lambermont" (Florenville)

                                                 hopen u van harte te mogen begroeten op hun.

                                                                   APERITIEFCONCERT

                                                    op zondag 25 februari 2018 om 10u30

                                in het Gemeenschapscentrum "Werf 44" - Schoolstraat 44 te Schilde

kaarten aan 10 Euro (8 Euro voor -16jaar) bij de koorleden of via het item 'contact' op de website                                                                                    www.UJV.be

 

 

Naar jaarlijkse traditie luistert UJV op 25 december de Kerstviering op in het missiehuis van de Paters van Scheut om 10 uur. We hopen u hier te mogen verwelkomen.

 Aan alle leden, sympathisanten en muziekliefhebbers wensen we sfeervolle Kerstdagen en een fantastisch en vredevol 2018 toe.

Kerstmis 2017 : 

Het jaarlijks  St Cecilia-feest van UJV vindt uitzonderlijk plaats op ZONDAG 19/11.
In de namiddag vertrekken we om 14 uur op de Grote Markt van Antwerpen onder Brabo voor een alternatieve en  ludieke stadswandeling met de zingende stadsgids.
Om 19 uur verwachten we je in de Orangerie van Schilde park voor een gezellige KAAS-WIJN-BIER-AVOND.

op 21 oktober gaat UJV op kooruitstap naar Ste-Cécile (Florenville), samen met het koor La Fameuse Coral de Libramont, dat ook onder de leiding staat van onze dirigent Wouter Van Gucht, houden we een dubbel concert en verbroederen we met het plaatselijke koor.

Deze uitstap doen we met de autobus

De WERF 44, het nieuwe ontmoetingscentrum van Schilde opent in het weekend van

15 september.   Op 16 september van 13 tot 16 uur zal UJV  aanwezig zijn met een stand op de verenigingendag.

En op 20 september van 19u30 tot 22 uur houden we open repetitie in ons repetitielokaal in het Missiehuis van Scheut. Iedereen is hartelijk welkom om kennis te komen maken en te kijken hoe het er bij ons aan toegaat en misschien krijg je wel goesting om mee te zingen in een leuk koor, we zijn steeds op zoek naar nieuwe leden

een leuke strandwandeling, een lekker etentje, een bezoek met boottocht aan de stand Leiden........

      UJV gaat op koorweekend van

          30 juni tot 2 juli 2017

Na een welverdiende vakantie gaan we terug aan de slag, we verwachten jullie op 23 augustus om 19uur30 op onze eerste repetitie na de zomervakantie

op zaterdag 22 april 2017 zingt UJV

's avonds op de bloemententoonstelling FAIRYTALES op het Kasteel D'Ursel in Hingene.

In een drietal sessies zullen liederen over bloemen door het koor gebracht worden

PASEN 2017

Op zaterdag 15 april om 20 uur  en zondag 16 april 2017 om 10 uur luistert Uyt Jonsten Versaemt de Paaswake en de Paasviering op in de kapel van het Missiehuis van Scheut, Brasschaatsebaan 126 Schilde.

Gedurende de Paasviering herdenken we onze overleden koorleden

bottom of page